Workshops en verschillende cursussen van de Stads Imkerij.

Workshops van de Stads Imkerij.

  • Workshop “De kracht van Honing”.

In de workshop “de Kracht van Honing” wordt alles vertelt door de Stads Imker over honing en bijen. Wat is goede honing? en wat is slechte honing… Hoe wint een imker verschillende soorten honing. Honing als gezondheids-booster en is honing te gebruiken als alternatief medicijn. Aan het einde van de workshop zult u alle ins en outs kennen over honing. De kosten zijn 10 euro p/p en aan het eind van de workshop kunt u ook de honing kopen die u heeft geproefd! Maximaal tot 15 personen kunnen deelnemen. Locatie in overleg. Deze workshop kan het gehele jaar worden gevolgd.

  • Workshop “Kijken in de bijenkast”.

Dit is een zeer leerzame workshop voor iedereen die zich interesseert in bijenhouden. Samen met de imker gaat u in meerdere bijenkasten kijken. Ziet u hoe bijenvolken leven. U ziet en krijgt uitleg over de verschillende stadia van het bijen leven. Deze workshop is zeer geschikt voor mensen die het wel wat lijkt om zelf imker te worden. Locatie op een van de bijenstandplaatsen van de Stads Imkerij of in overleg. Deze workshop wordt alleen in het bijenseizoen gegeven. Ongeveer van April tot September.

  • De Combi Workshop “de Kracht van Honing & Kijken in de bijenkast”

De combinatie van de bovenstaande workshops worden vaak gedaan! De duur is dan 1 middag. Prijs in overleg en afhankelijk van uw verwachtingen.


 

Cursus aanbod…

 

Introductie Cursus “het moderne bijenhouden”.

De Stads Imker spreekt meerdere malen met u af bij een van zijn bijen standplaatsen. Samen met de Stads Imker gaat u meerdere volken controleren waarbij hij alles vertelt over de bijen, imker technieken en de honingoogst. Ook zult u zelf ervaring gaan op doen hoe met de bijen om te gaan. De beginners cursus kost 80 euro en zal 5 tot 8 lessen bevatten. Afhankelijk van hoe snel u h.e.a. oppakt hierna kunt een kiezen om wel of geen bijen te gaan houden. Gaat u door dan raden we u aan de vervolgcursus te gaan doen “zelfstandig bijenhouden” maximaal zijn er 6 deelnemers en de cursus wordt gegeven van April t/m september.

Cursus zelfstandig bijenhouden.

Dit is een cursus voor iedereen die zeker weet dat hij of zij zelf bijen wil gaan houden. Samen met de imker zult u een bijenkast gaan aanschaffen en een standplaats in richten voor uw eigen bijen. Heeft u geen plek, dan mag u uw kast plaatsen op één van de standplaatsen van de Stads Imkerij. Bij de cursus zit een bijenkast en jong bijenvolk in begrepen, ook ontvangt u uw eerste eigen gereedschappen. Zoals een bijenhouders beitel en beroker eventueel imkerkleding en een bijenkast naar keuze. Een bijenjaar lang zult u samen en zelfstandig de bijen gaan onderhouden, ook komen in deze cursus het honing oogsten en volken vermeerderen aanbod. Aan het einde van de cursus bent u volledig geschoold in het moderne bijenhouden en hebt u alle ervaring op gedaan om zelfstandig als hobby-imker door te gaan. Prijs van deze cursus is in overleg en deels afhankelijk van uw keuzes. Deze cursus wordt op individuele basis gegeven of in kleine groep. De looptijd totaal is meer dan een jaar! Want het is belangrijk dat u alle aspecten van het bijenhouden leert kennen en ervaart! Ook na de cursus kunt u voor hulp, raad en advies terecht bij de Stads Imkerij!

Cursus bijenhouden houden voor gevorderden.

Deze cursus omvat werk en doelstellingen  in het bijenseizoen, dracht, drachtlocatie en drachtplanten, volken vermeerderen, div. vormen van koninginnen teelt, volken samenvoegen en splitsen.