Propolis Tinctuur

Propolis Tinctuur
De Propolis tinctuur van de Stads Imkerij Hengelo. (20 ml)

Wij maken zelf propolis tinctuur van onze propolis. De grondstoffen hiervoor halen wij uit de bijenkast en maken deze met alcohol tot een tinctuur. De tinctuur kan direct op de huid gebruikt worden tegen ontstekingen van de huid, acne, wondjes, schaafwonden, brandwonden, koortsblaren. Of ingenomen worden bij ontstekingen in de mond, aften, kiespijn. Het beste kun je de propolis met je vinger op de huid aanbrengen. Binnen een paar seconden droogt het op en laat het een mooi geel laagje achter dat de wond beschermd.

Propoliscrème

– zelf propolis-crème maken? Kan eenvoudig: Doe een paar druppels propolis tinctuur in je crème, goed mengen en je hebt propoliscrème!

Propolis wordt door de bijen gemaakt van de harsen van bomen en sappen van bladknopen. Met deze kleverige stof genaamd propolis, plakken ze alle kleine gaatjes en naadjes van hun kast dicht.

Door de antibacteriële stoffen in de propolis wordt het al duizenden jaren door vele volken als zeer geneeskrachtig beschouwd. In Oost- en Midden Europa wordt nog steeds veel propolis gebruikt.

Om meer te leren over propolis en de toepassingen raden wij aan om goed rond te kijken op internet.

Een flesje propolis tinctuur (20ml) past in flinke envelop en kan dus gewoon per NL-briefpost. >>> stadsimkerij@gmail.com

Geef een antwoord