Paardenbloemen Honing 2016

f1Paardenbloemen Honing is helaas niet ieder jaar te oogsten, maar we hebben toch een aantal prachtige weilanden gevonden in Twekkelo en we hopen dit jaar toch een aantal kilo’s van deze honing kunnen slingeren. Dat de Paardenbloemen velden zo moeilijk te vinden zijn komt omdat de meeste landbouwers niet zitten te wachten op grote velden met150 X 100 WOLKJES-3 paardenbloemen. Zij zien liever hun landerijen vol staan met snijgras voor hooi en kuilvoer. Door de grote aantallen paardenbloemen in hun veld levert hun grasland gewoon minder op. Maar gelukkig in Twekkelo zit een klein boer. Die zijn weilanden al een aantal jaar verschraalt en niet “onkruid” bestrijd. Deze weilanden zijn dus heel erg rijk aan kruiden en ook erg leuk er lopen dus ook koeien. Alleen zij zorgen voor de bemesting. Maar  juist door deze ecologische manier van onderhoud is er nu dus veel te halen voor onze bijen. Of het allemaal gaat lukken is natuurlijk nooit vooraf precies te zeggen. Een grote tegenvaller was het voorjaar dat veel te koud was en pas begin mei ging de temperatuur de goede kant op. De bijen hebben dus heel wat in te halen.

150 X 100 BEE NICE-2Paardenbloemen honing is een heerlijke wat oranje kleurige honing met een iets aardachtige/nootige smaak. De honing is zeer allround en geschikt voor zowel ontbijt als in de keuken. Ook zou de paardenbloemen honing een positieve invloed hebben op de leverfunctie.

Helaas is deze honing nog niet te koop… Wanneer wij deze honing weer kunnen leveren is nu nog niet te zeggen. Er wordt dus hard aangewerkt!150 X 100 WOLKJES-2

 

140 PIXELS HEADER

Geef een antwoord