Koolzaad Honing

  • f4Oogsttijd: Eind mei – begin Juni.
  • Herkomst: Gemen / Schoppingen (D.)
  • Kleur: zo wit als melk.
  • Bewaaradvies: Kamertempratuur maar als je het eet dan graag lekker warm plaatsje geven.

Koolzaad honing is een heerlijke en zeer milde honing die geheel wit en crèmig kristalliseert. De smaak van Koolzaad honing is, door haar milde karakter, heel anders dan welke andere honing dan ook. Omdat de Koolzaad honing vol zit met druivensuiker is de honing erg geliefd bij fanatieke duursporters zoals hardlopers, wielrenners en mountainbikers. Maar ook mensen die een top prestatie moeten leveren met hun hersenen hebben er erg veel baat bij.

150 X 100 BEE NICE-2

150_X_100_WOLKJES-3De smaak van Koolzaadhoning laat zich het best omschrijven als een soort spread van poedersuiker met een lichte honing smaak. Koolzaadhoning heeft niet de kruidige honingsmaak zoals een bloemenhoning waardoor deze honing zeer geschikt is om te gebruiken als zoetstof voor in de thee en is ook de ultieme suiker vervanger in uw gerechten!

Leuk om te weten is dat deze Koolzaad honing een zeer gunstige uitwerking heeft op de uitstoot van CO2. Koolzaadolie is namelijk een belangrijk bestanddeel van biobrandstoffen. De bijen verhogen de opbrengst van het koolzaadveld met minimaal 30%. Dat is dus een hele mooie BIJ-komstigheid!

Nadeel van Koolzaad honing is dat ie keihard kan worden. De Koolzaadhoning wordt ook wel een messen-killer genoemd, maar niet gevreesd met de juiste techniek kun je hem weer heerlijk smeuïg maken. Wat moet je doen? Zorg dat de honing lekker warm staat/is. Steek een stukje los en smeer dat terug in de pot. Duw het brokje honing plat met je mes. Neem het nogmaals op je mes en druk het weer terug in de pot terwijl je het opnieuw plet. De Koolzaad honing zal zijn harde structuur verliezen en zacht, romig en smeuïg worden.

140 PIXELS HEADER

Geef een antwoord