De bijen bij de Kinderboerderij ’t Weusthag.

De bijen op het “Bijen-eiland” bij de kinderboerderij hebben het in het voorjaar niet zo heel makkelijk, de buurt lijkt arm aan bloemen en drachtplanten. De Paardebloemen die buitenaf staan zijn net wat te ver weg en de tuinen in de wijk de Hengelose Es zijn ook niet rijk aan bloemen in het voorjaar. We denken dat in deze omgeving vooral veel bestraatte tuinen zijn en jonge boompjes in de straten geven gewoon weg weinig nectar. Maar zodra Mei voorbij is en de zomerse maanden juni en july komen lijkt er veel meer dracht beschikbaar te komen. O.a. Acacia (Robenia), Esdoorns, Linden en kastanjes gaan bloeien. En de zomerbloemen rond de vijver en het bijeneiland bloeien gaat het goed met de bijen daar.

Dan is er veel Grote Kattestraat, Vingerhoedskruid. Maar ook Koekoeksbloem, en Zonnenkruid.
Waarschijnlijk zullen deze bijenkasten volgend jaar deelnemen aan de Paardebloemen-dracht in Twekkelo om in het voorjaar toch meer dracht te kunnen bieden aan deze bijen.

De honing van de Stads Imkerij wordt op de Kinderboerderij verkocht, vraag erna bij één van de beheerders of bij een medewerker. Heeft u nog een lege honing pot van ons neem deze dan schoon gespoeld en afgedroogd mee we gebruiken hem graag nog een keer! BvD!

 

 Gedurende zomermaanden juni, juli en augustus hebben we jonge bijenvolken in de voortuin van de kinderboerderij. Als de Stads-Imker met zijn bakfiets aanwezig is, mogen kinderen vragen of ze samen met hem naar de jonge bijenvolken mogen kijken.

Scholen kunnen hiervoor een afspraak maken in overleg met de beheerders. Soms is het echt feest en heeft de Stads Imkerij een raat met honing bij zich voor iedereen om een echte verse honing te proeven met je vinger…. En dat is zeker weten de lekkerste honing die je ooit gehad hebt! Sommige kinderen krijgen er niet genoeg van,. Ze vinden het heerlijk en het is super leuk om die kleintjes op deze gezonde lekkernij te trakteren! 😉

Kinderen die een Kleurplaat van de Stads-Imkerij mooi inkleuren en op facebook zetten, mogen een VIP-afspraak maken om de bijen te gaan bekijken! Mits onder begeleiding van een ouder of grootouder.