Honing van de Stads Imkerij

cropped-a3.jpgOns streven is om heerlijke en gezonde natuurlijke honing aan te bieden aan honingliefhebbers in onze omgeving. Daarnaast willen wij graag mensen ondersteunen die met behulp van honing en/of propolis hun gezondheid willen verbeteren.

150 X 100 BEE NICE-2Met onze bijenvolken proberen wij jaarlijks een flink aantal 150 X 100 WOLKJES-2soorten speciaal honing te oogsten. Dit doen wij door het houden van zeer veel bijenvolken op verschillende locaties maar ook door met onze bijen naar verschillende drachtlokacties te reizen. De bijen worden dan dus getransporteerd naar een gebied waar op dat moment veel bloemen van één bepaalde soort te verwachten zijn. Onze zogenaamde Speciaal honingen.

Speciaal Honingen van de Stads Imkerij

De Speciaal Honingen van de Stads Imkerij Hengelo worden verzameld door onze reizende bijenvolken. Deze bijen reizen van drachtlocatie naar dracht locatie. Hierdoor bezoeken de bijen altijd maar één soort bloemen en verzamelen ze vrijwel alleen maar nectar van die ene specifieke plantensoort. Deze honingsoorten heten officieel mono-florale honingen. Voor de bijenvolken is reizen heel erg goed! Want de bijenkasten komen altijd op  zeer drachtrijke gebieden en de bloemen (dracht) is zeer dicht bij de bijenkasten te vinden. Waardoor de bijen relatief weinig hoeven te vliegen. In tegenstelling tot bijen die op een vaste plek blijven staan.

Een keur van onze prachtige honingen. Elke pot heeft zijn eigen smaak karakter.

Voorbeelden van deze speciaal honingen zijn:

Stads Honingen van de Stads Imkerij Hengelo

Onze “Stads honingen” zijn multi-florale honingen die zijn samengesteld van vele verschillende soorten bloemen uit de omgeving van onze bijenkasten in de verschillende delen van de stad. Deze honing soorten dragen dan geen soort naam, maar een veel algemenere naam. Zoals bijv. Bataafse honing, Weusthag Honing, IVN Heemtuin Honing, Kasbah honing, Maatman honing etc. Feitelijk zijn dit Bloemenhoningen,  Voorjaarshoning en Zomerhoning. Deze oogsten wij op specifieke locaties in Hengelo. O.a. van de Binnenstad, IVN Heemtuin, De Grundel, De Kasbah, Kinderboerderij Het Weusthag en Park de Kotten in Enschede. Dit zijn de beste honingen om bijv. pollenallergie tegen te gaan.

Ons streven naar Superieure Kwaliteit!

Ons streven is een zo hoog mogelijke kwaliteit honing te leveren! Onze honing nimmer verwarmd en verkopen wij hoofdzakelijk crèmige honing. We doen dat omdat deze honing veel mooier blijft en niet grof versuikerd en je knoeit er ook nog eens minder mee en blijft ie op bijv. je boterham of beschuitje.

Voor ons zijn onze bijen het allerbelangrijkste! De bijen van de Stads Imkerij Hengelo zijn ons grootste kapitaal. We werken daarvoor met vriendelijke bijenvolken en gebruiken geen bijen medicamenten die onze honing of bijenwas kunnen besmette met vreemde stoffen die niet in natuurzuivere honing thuis horen. Ook houden werken wij op een manier die  gezondheid van onze bijen en onze honing alleen maar ten goede komt. De productievolken worden nooit bijgevoerd met suiker in het bijenseizoen en niet behandeld met stoffen tegen de varroa parasiet. Onze bijen maken hun eigen koninginnen en de bevruchting gaat altijd met op natuurlijke wijze. We kopen dus geen koninginnen en doen niet aan inseminatie. Wel bevorderen we een zachtaardige afstamming en hechten daar veel belang aan.

Geef een antwoord