Honing en/of propolis gebruiken als medicijn! ???

Bijen, gezondheid en geneeskrachtige werking van bijenproducten.

Wij geloven er sterk in dat alle bijen-producten ontzettend gezond zijn en als medicijn zeer succesvol ingezet kunnen worden en steeds vaker en meer wordt dit bevestigd door wetenschappelijke onderzoeken!

Wij willen graag dat u eerst onze disclamer leest onderaan deze pagina!

Honing   –  Propolis     –     Bijengif

Honing

Wist u dat honing de ziekenhuis bacteriën MRSA, de ziekenhuis bacterie en Klebsiella doodt? Nee? Vaak uw dokter of specialist ook niet! Niet veel doktoren schrijven honing voor als het om echte probleem wonden gaat, maar dat komt vooral omdat het niet gestimuleerd wordt door de universiteiten en pharmacy bedrijven. Beter gezegd, het wordt waarschijnlijk gewoon bewust verzwegen, want honing kunnen zij niet namaken en verdienen ze ook niets aan! Keer op keer zien wij goede resultaten!

Maar een enkele keer zegt een dokter tegen zijn patiënt:

“U zou eens op zoek moeten naar een echte imker voor een pot honing, want mogelijk dat, dat u nog kan helpen!”

Wij zijn blij met dat soort artsen want ze tonen lef en denken verder. Wist u dat bijv. brandwonden VEEEL Sneller en mooier genezen met honing. Zelfs wel 3x sneller!

Honing is eigenlijk een vergeten medicijn dat ons honderden dan wel duizenden jaren gezondheid bracht. Pas recent weten we zeker dat honing op tal van gezondheidsklachten echt werkt. Helaas zijn er ook bepaalde soorten medicinale honing die in lab-onderzoek  minder goed werken als, een goede imker honing. Lees hier meer.

De werking is bewezen anti-bacterieel, helend en verzachtend en vooral sneller.

Honing is te gebruiken bij:

 • Brandwonden.
 • Probleem wonden.
 • Ontstoken wonden.
 • Maag en Darm problemen. (Eten)
 • Slaap problemen bij kinderen, ouderen en volwassenen. (Eten)
 • Moeheid, stemmingswisselingen. (Eten)
 • Depressie. (Eten)
 • Pijnbestrijding (Eten)
 • Hoofdpijn en migraine. (Eten)
 • Griep, verkoudheid, keelpijn en koorts. (Eten)
 • Schaaf- en straatwonden.
 • Beet wonden.
 • Uitslag.
 • Acne, jeugdpuistjes en steenpuisten.
 • Goede resultaten te verwachten binnen 10 dagen bij wonden en merkbare verlichting vanaf eerste tot derde dag.

Wonden

Wat kunt u verwachten als u honing voor wonden gaat gebruiken? Een wond moet binnen enkele dagen “mooier” en rustiger worden. Ontstekingsvocht  of pus verdwijnt. Dus niet meer geel/groen, maar helder, stank en geur worden minder. Ook de pijn zal naar enkele dagen behoorlijk moeten afnemen. De snelheid is afhankelijk van erst en de mate u de wond schoon maakt of laat schoonmaken. Als schoon maken erg pijnlijk is, overweeg dan een pijnstiller en als u onder behandeling van een arts of specialist bent natuurlijk in overleg. Het reinigen is bij een honing behandeling erg van belang, de viezigheid moet er zoveel mogelijk uit. Zo komt de honing echt op de wond en niet op het ontstekingsvocht.

Bijwerkingen van honing bij wondbehandeling: Lichte jeuk of pijn, branderig gevoel, iets roder worden van wond en de nog gave huid om de wond, kleur verandering van wondvocht.

Werking van honing: Honing kan bacteriën doden en/of hun groei stoppen, dit omdat honing zo zoet is dat het voor bacteriën een giftig leefklimaat ontstaat en daarbij zuigt honing eventueel vocht en wondvocht op. Hierdoor ontstaat een zeer vochtarm wondbiotoop en dat gaat bacteriën groei tegen. Ook zijn er, in goede honing, enzymen aanwezig die suikers om zetten in zeer kleine hoeveelheden natuurlijke waterstofperoxide. Dat op zichzelf werkt ook weer anti-bacterieel. Het gaat dus vooral om de combinatie en de werking van alle stofjes die in de honing zitten. Belangrijk is natuurlijk wel dat de honing van een goede onbewerkte kwaliteit is en nimmer verhit, verwarmd of bevroren. Er worden zeer veel goede resultaten behaald met uiteenlopende wonden en klachten! Bijwerking van honing: Het kan wat prikken, rood of roder worden en ook warmer worden.  Met een paar uur tot een paar dagen zal uw wond hopelijk rustiger worden en moet het genezingsproces starten. Goede indicaties zijn merkbaar minder pijn en een wond die minder geïnfecteerd is en daarna langzaam van binnenuit dichtgroeit.

Hoe gebruik je honing op de huid en of wonden? Dat kan op twee manieren.

Voor behandeling van een puistje of klein wondje kan men als ‘de wond’ open is een klein beetje honing er op aanbrengen. Wondjes die pijnlijk zijn en al dicht, kunnen zachter worden door honing en al direct ontsmetten, maar honing werkt pas optimaal in open wondjes of puistjes. Is het pijnlijk en inmiddels of nog gesloten kan openmaken enorm helpen.

Oppervlakkige wond: Kan goed behandeld worden door een beetje honing op een pleister of steriel gaasje. werkt het beste voor oppervlakkige wonden zoals schaafwonden en kleine snijwonden. Tenminste 1x daags pleister of gaasje verwijderen en wond goed reinigen met schoonwater.

Diepere wonden en/of probleem wonden: kunnen goed behandeld worden door zoveel honing te gebruiken zodat de gehele wond gevuld is. Het makkelijkste werkt een cremige honing van onze imkerij daarmee voorkomt u weglekken en een plakkerige boel. Vloeibare honing is hier voor veel minder geschikt. Dat gaat lopen. Erg belangrijk is dat er veel aandacht is voor het dagelijks reinigen van de wond. Dat werkt het beste met gekookt, afgekoeld water. Eventueel met een schone injectiespuit om de wond dieper en intensiever schoon te spoelen. Belangrijk is om pus goed uit te spoelen, ook kan diep in de wond een “gelige toestand zitten” daaronder zitten de bacteriën! Hoe beter u die uit de wond krijgt hoe beter de honing werkt. Soms kan dat een aantal dagen duren.  Soms is het goed om een gaasje volledig besmeerd met honing in de wond te stoppen. Honing voorkomt dat het gaasje in de wond vast komt te zitten. Ook kan via het gaasje overtollig wondvocht naar buiten afvoeren. Ook kan een wondverpleegkundige of arts een drain in de wond plaatsen. Troep afvoeren is zeer belangrijk voor genezingsprocess. Nooit grote wonden dicht duwen! De wond moet van binnenuit dichtgroeien. Een gaasje of drain voorkomt dat huid te snel dichtgroeit. Dit is heel belangrijk! Maar voor dit soort wonden raden wij u met klem aan om hulp te zoeken bij huisarts of een verpleegkundige. Bovenstaande is alleen om U ook wat kennis te geven hoe een genezing zou moeten verlopen.

Belangrijk is als u honing wilt gebruiken op een probleemwond is dat de wond altijd eerst goed schoon gewassen wordt met veel schoon water en daarna goed droog is gemaakt met een steriel gaasje of schone handdoek. Ook als u een honingpleister of honing verband gaat vervangen! Hierdoor worden dode en levende bacteriën en oud wondvocht verwijderd. Daarnaast moet een honingpleister of honinggaasje moet minimaal ééns of tweemaal per 24 uur vervangen worden!

Hoeveel honing moet ik gebruiken? U gebruikt zoveel honing als dat de wond kan vullen en/of afdekken. De wond moet van binnen naar buiten laten dicht groeien. Nooit de wond zo snel mogelijk proberen dicht te krijgen! Want dan kan er niets meer uit. Voor een goed genezingsproces kunt u het beste de wond langzaam laten dichtgroeien. Het makkelijkste kunt u de honing bewaren op een warmere plek als u hem actief gebruik. Dan wordt de honing smeerbaarder.

Bestraling

Honing kan effecten van bestraling enorm verlichten: Honing gebruik dmvm eten kan ook erg goed helpen bij diverse vormen van kanker. O.a. keelkanker, mondkanker, slokdarmkanker. Als mensen met een van deze vormen van kanker bestraald worden kan honing de (bij)effecten van de bestraling enorm verlichten. Mensen die bestraalt worden kunnen kort voor & na de bestraling een of meerdere eetlepels honing langzaam laten smelten in de mond. Hierdoor zullen zij veel minder last hebben van de (bij)effecten van de bestraling omdat mond, keel en slokdarm beschermd worden en door de honing veel sneller herstellen. Dit effect is bewezen!

Herstel na ziekte

Honing bij Herstel: Ook mensen die ziek zijn of langere tijd ziek zijn geweest zullen sneller herstellen en aansterken als zij dagelijks geregeld honing eten. Dat komt door de suikers in honing en allerlei andere gezonde stoffen.

Ook kan honing icm met gember gebruikt worden als alternatief voor pijnstillers. Vaak wordt pijn getrickerd als mensen iets wat slecht te pas zijn. Hoofdpijn, migraine en tandpijn zijn daar goede voorbeelden van. Door het drinken van Gemberthee met honing kan het lichaam weer een goede energiebalans vinden en kan pijn voorkomen worden.

Recept Gember Thee:

Gemberthee kan je maken van verse gember wortel. Snij een stukje gember af ongeveer zo groot als een flinke duim. Schil de schil ervan af en snij de gember zo fijn mogelijk of rasp hem op een grove rasp.

Doe de gember pulp in een pannetje met een halve liter tot 0,7 liter water en laat dit zo’n 10 minuten zachtjes koken.

Daarna in een beker gieten en een flinke eetlepel honing erin oplossen. Als u de gemberthee laat afkoelen tot lichaamstempratuur en pas dan de honing oplost blijven alle belangrijke bestanddelen in de honing actief.

De Gember thee met honing is ook goed voor griep, verkoudheid, long- en maag-, darmproblemen. Maar ook bij slaapproblemen of als alternatief voor een pijnstiller!

Bijengif

Bijengif is volgens sommige een gezondheids bevorderende substantie. Het bijengif kan u lichaam stimuleren om zelf zaken aan te pakken. Het bijengif zorgt er volgens sommige theorieën voor dat het lichaam defensief reageert en zo problemen die het anders niet aanpakt door het bijengif wordt “mee-aanpakt”. Reuma is zo’n voorbeeld. Reuma is een ontstekingsziekte van botten en of kraakbeen. Door het bijengif wordt een reactie getrickerd en het lichaam gaat vechten tegen de gevolgen van de bijensteek. Door het gevecht dat het lichaam aangaat met het bijengif kunnen ook andere problemen ineens door uw eigen lichaam worden opgelost of sterk verminderd. Denkt u dat gebruik van bijengif dmv één of meerdere bijensteken voor u goed zouden kunnen zijn en een heilzame werking op uw gezondheid zouden kunnen hebben dan werken wij graag mee. Vaak komen mensen dan meermaals langs om 3 tot 5 bijensteken te laten zetten op de plek van de klachten.

Een normale bijwerking van een bijensteek is een heftige pijn gedurende een paar minuten die daarna lang voortduurt maar veel minder heftig. Ook kan uw ledemaat en/of lichaam opzwellen en plaatselijk veel warmer aanvoelen. De zwelling en pijn kunnen een paar dagen aanhouden. Gevolg hiervan is dat u zich een aantal dagen ongemakkelijk en pijnlijk uw lichaam kunt bewegen. Soms zelfs helemaal niet meer kunt doen wat u normaal wel kan. Bijv. schrijven of andere werkzaamheden.

disclamer: Belangrijke opmerking: Zelf dokteren is niet verstandig of aan te raden! Ga dus altijd in overleg met uw arts en/of specialist als u gezondheidsklachten of gezondheidsvragen heeft. Medicinaal gebruik van bijenproducten is ALTIJD geheel voor uw eigen risico.De Stads Imkerij is GEEN medisch onderlegd of erkent behandelaar. Maar wij helpen u graag! Dit gebeurd op uw verzoek, via onze internet pagina of via socialmedia en vooralles geldt dus dat alles dat u doet met de informatie of onze bijenproducten ook altijd op uw eigen verantwoording is en zal blijven en daarom wijzen wij alle verantwoording en alle aansprakelijkheid af.  Alles hier aangeboden aan informatie en/of hulp bij uw gezondheidsproblemen en/of gezondheidsvraagstukken en/of therapie assisteren wij u graag, maar wijzen voor alle gevolgen en schade of verantwoording af. Helaas werkt dat tegenwoordig zo in de wereld. U accepteert dat u 100% zelf verantwoordelijk bent als u een product van ons gaat gebruiken of ons vraagt om hulp vraagt of advies over onze bijenproducten.