Bataafse Honing

De Bataafse Honing

De bijtjes van de binnenstad. Onder de blikjesboom.

Midden in de binnenstad hebben wij ook een bijenkasten staan en wel in de tuin bij “de Blikjesboom” van Kunstenares Marjo Sleiderink en sinds eind 2016 ook bij haar buurvrouw Ebba.

De Bataafse honing is er ook in twee variëteiten. Te weten een voorjaarshoning en een zomerbloemenhoning.

Door de rijke en volwassen omgeving van de plantsoenen rond de binnenstad gaat het goed met de bijen daar. In de omgeving vinden de bijen veel oude volwassen bomen en struiken en zijn oudere redelijk grote tuinen van particulieren binnen het vliegbereik. O.a. de omgeving van Grundellaan is zeer rijk voor de bijen.

De zomerhoning bevat een flink deel heerlijke Lindenhoning. Deze honing is helaas wel erg snel uitverkocht, mede omdat natuurlijk de hele buurt die honing wil eten. Als ik langs kom om de bijen te controleren is het rond de bakfiets is het ook altijd erg gezellig!

Wilt u deze Bataafse honing? Dan is het zaak om heel goed op onze facebook pagina te letten. Mensen uit de buurt gaan voor, maar ze moeten dan al wel volger zijn van de Stads-Imkerij. Lege potten mag u inleveren bij de Schatkamer of bij Marjo op het tuinpad zetten. We gebruiken onze glazen graag nog een keer. Wel s.v.p. even goed omspoelen en afdrogen.